-- Manşet, Yapay Sinir Ağları

Derin Öğrenme Eğitimi

Merhabalar,

6-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında katılmış olduğum Derin Öğrenme Eğitimi hakkında bir şeyler karalamak istedim. Derin Öğrenme; son dönemde adını sıkça duyduğumuz ve şu menem şey nedir ne değildir dediğimiz ardından içerisinde Yapay Zeka (Artificial Intelligent), Makine Öğrenmesi (Machine Learning), Yapay Sinir Ağları (Artificial Neural Networks) ile harmanlanan (daha çok) Görüntü Sınıflandırma (Image Recognition Classification), Nesne Tanıma&Kutu İçine Alma (Object Detection – Boundry Box) ve Semantik Segmentasyon (Semantic Segmentation) konularında kullanılan bir yapay zeka teknolojisi olarak adlandırabiliriz. Daha çok görüntü ama bunların dışında Ses Tanıma, Metin Sınıflandırma gibi alanlarda kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor.

Üniversite yıllarında görüntü işleme için Open CV, Bulanık Mantık (Fuzzy Logic) hepimiz duyduk işittik. Hatta halen Open CV oldukça revaçta. Lakin Derin Öğrenme aldı başını gidiyor diyorum çünkü; işin arkasında dünyanın en büyük teknolojileri şirketleri (Google, IBM, Facebook, Microsoft, Baidu) yer alamaya başladı. Pascal Voc (2005 -2012) ve ImageNET yarışmaları bu işe renk kattığını ve algoritmaların ilerleyişlerini göstermektedir. Belki duymuşsunuzdur Prisma aplikasyonu da (makale + app) Derin Öğrenmeden nasibini alanlardan 😊. Aşağıda bu konuda sayılı kişilerin yer aldığı bir foto (umarım bir gün tanıdık simalar görebiliriz) ve Derin Öğrenme eğitim içeriği paylaşıyorum.

Eğitim İçerik
1. Derin Öğrenme Nedir
2. Konvolüsyonel Sinir Ağları
3. Caffe Rehberi
4. Torch Rehberi
5. Nvidia Digits Eğitimi
6. CIFAR-10
7. Obje Tespiti – detectnet
8. Nesne Tespiti
9. Semantik Segmentasyon
10. Medikal Görüntü Segmentasyon
11. Metin Sınıflandırma

Son olarak; İki günlük yoğun bir eğitimin ardından Nvidia tarafından “Gaining Quick Proficiency Deep Learning” sertifikasına sahip oldum. Ferhat Hocama, Birol Hocama ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederim. Hafta sonunu güzel ezdik 😊

Tarih: 6-7 Mayıs 2017 Yer: Workinton Söğütözü
Eğitmen: Ferhat Kurt & Birol Kuyumcu (Konuk Eğitmenimiz 🙂 )
Bilgi: Open Zeka www.openzeka.com & Derin Öğrenme www.derinogrenme.com
Eğitim Detay: http://www.derinogrenme.com/2017/05/01/derin-ogrenme-uzmani-egitimi-6-7-mayis/

Küçük Notlar: Küçük arkadaşım Arda Mavi http://www.ardamavi.com ve Alper Altınok Hocamızın https://alpslabel.wordpress.com bloglarını takip etmeniz tavsiye ederim. Alper Hocamız bu konuda kullanışlı tool’lar hazırlamış, bu alanda çalışacak arkadaşlara kesinlikle fayda sağlayacağını düşünüyorum. Son olarak; yapımda emeği olan ve şu an içerisinde Derin Öğrenme teknolojisini kullanan bir Drone tasarlayan Musa Baltacı Beye çok teşekkür ederim.

Yeniden görüşmek üzere, selamlar.